Čaje Basilur


Kvalitní černé a zelené čaje BasilurČaje Basilur jsou 100% čisté cejlonské čaje, balené a expedované krátce po sklizni. Právě čerstvost hraje významnou úlohu v kvalitě čaje. Také obaly jsou vyrobeny z nejlepších materiálů, aby bylo dosaženo nejen vysoké úrovně pohodlí pro zákazníky, ale i garance zachování chuťových vlastností čaje.

Máme pro vás několik tipů, jak čaje BASILUR připravovat:

1) kvalita vody
Doporučujeme připravovat čaj z nechlorované vody, která ničí chuť čaje

2) teplota vody
Teplota vody je pro správné louhování a samotnou chuť a barvu čaje klíčová a pro jednotlivé druhy čajů rozdílná. Černé čaje by měly být zalévány horkou vodou o teplotě 100°C, zelené 80°C, bílé čaje 70°C a Oolong 90°C.

3) Doba louhování
Doba louhování zeleného i černého čaje je podobná a pohybuje se v rozmezí 2-5 minut. Záleží na druhu čaje a chuti zákazníka. Platí pravidlo, že čím déle necháme čaj vylouhovat, tím bude silnější.

Cejlonský čaj

Cejlonské čajeCejlonský čaj je obzvláště ceněnou formou čaje ze Srí Lanky. Má zlatavou barvu a bohatou, intenzivní chuť. Srí lanka patří k největším producentům čaje na světě a cejlonské čaje Basilur najdete v prodejnách po celém světě. Pěstování čaje se zde datuje asi od roku 1867, kdy čajové plantáže nahradily zničenou úrodu kávy.

Čaje Basilur se pěstují ve výše položených oblastech s optimálním klimatem, především v oblastech Dimbulla, Uva a Nuwara Eliya. Čaj z každé oblasti chutná trochu jinak, má menší či větší odlišnosti v chuti i intenzitě. Nejlepší doba pro sklizeň je v únoru, březnu, srpnu a září.